Studievaardigheden

Wat zijn dat eigenlijk Studievaardigheden?


Er is veel om te doen, het zogenaamde ‘leren leren’. Dat komt omdat het past bij wat er gevraagd wordt van de huidige ‘zelfstandige’ scholier!Bij studievaardigheden kun je denken aan plannen&organiseren, woordjes leren, samenvatten, mindmappen,
Maar het gaat niet alleen om hoe plan, leer en maak ik mijn huiswerk, ook doorzetten en bijvoorbeeld reflecteren zijn van belang voor goede studievaardigheden. En… Je blijkt je leven lang plezier te hebben van goede studievaardigheden. Op school, tijdens je vervolgopleiding en je werkende leven, maar ook in je privéleven.

RvI-illustr-rugzak-mint

Sommige kinderen/jongeren ervaren problemen bij het maken van huiswerk.  Herken je dat? Ze hebben moeite met leren of met plannen en organiseren. Merk je dat je zoon of dochter vastloopt op school en/of met het huiswerk en maak je je daar zorgen over? Misschien is het tijd voor de training huiswerkbikkels of individuele coaching op het gebied van studievaardigheden.

RvI-illustr-hartje-roze:mintK i n d e r e n   e r v a r e n   d e   b e g e l e i d i n g   a l s   l a a g d r e m p e l i gRvI-illustr-hartje-roze:mint

De basis in de begeleiding is het leren hoe je leert. Dus: hoe leer ik het beste mijn huiswerk en hoe onthoudt ik dit het beste etc? Het leren leren zou je kunnen zien als het ontwikkelen van studievaardigheden. Zonder een goede planning, zal het leren ook niet goed gaan. Je komt vaker in de knoop met de veelheid aan vakken en raakt het overzicht kwijt. Het kan ook helpen om te weten hoe je moet samenvatten of mindmappen. Wat is time-management en hoe concentreer je je goed. Studievaardigheden zijn essentieel bij het doorlopen van je schoolcarrière. Zodra je de studievaardigheden onder de knie hebt,  kan je nog beter presteren!


   Huiswerktraining Huiswerkbikkels 

 

Met de huiswerktraining ‘Huiswerk Bikkels©‘ wordt scholieren op een vlotte en aantrekkelijke manier alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te kunnen maken op het voortgezet onderwijs. Vanuit jarenlange expertise met vaak onwillige leerlingen, zijn de beste en slimste tips, stappenplannen en kennis samengevoegd in deze training. Scholieren maken kennis met zeurfeiten, best-bewaarde-huiswerkgeheimen en puberexcuses.

 

De onderstaande vragen hebben een centrale rol in tijdens de training:


Inhoud van de training

 

 Motiveren: doelen, successchema, aandacht en concentratie
 Plannen & organiseren: roosters, weekplanner, toetsplanner, planregels, werkplek
 Studievaardigheden: leerstijl, sleutelwoorden, samenvatten, leren, mindmappen, toetsen, geheugentechnieken


Voor wie 

Kinderen en jongeren van 11 tot 14 jaar. Jongeren in de eerste 2 jaar van het voortgezet onderwijs


Groepstraining 

‘Huiswerk Bikkels©‘ wordt als groepstraining aangeboden aan minimaal 3 en maximaal 7 deelnemers. Hiervan is één plaats gereserveerd voor een deelnemer uit een inkomenssituatie rond het bijstandsniveau. Deze plaats wordt aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief (75% korting). Als je hierover meer wilt weten, neem gerust contact op!


Praktische informatie

De training Huiswerk Bikkels© bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 1,5 uur.
Aanmelden kan via mail maar bellen kan natuurlijk ook.

Kosten 

Per deelnemer kost de training € 190,- (inclusief btw)