Kindercoaching

Kindercoaching is oplossingsgericht en toekomstgericht. Ik stimuleer kinderen om zelf de antwoorden en oplossingen te vinden. Elk kind doet dat op zijn eigen manier. Ik begeleid en ondersteun dit proces. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden. Kinderen ontdekken eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen. Ik maak gebruik van verschillende methodes en werkvormen zoals Kid’s skills, RET (Rationeel Emotieve Therapie), cognitieve gedragstherapie, creatieve werkvormen, mindfulness, metaforen, visualisaties en andere spelvormen, afhankelijk van de interesse en de leeftijd van het kind.

‘Kinderen en ouders ervaren de begeleiding als laagdrempelig’

Ik zoom niet in op het probleem, maar ik kijk naar de kwaliteiten en de uniciteit van elk kind. De basis is dat het kind de ruimte voelt zichzelf te zijn en groeit in zelfvertrouwen!

Iets voor jou?

Kindercoaching-Ingrid Landmeter-kindercoach-Maarssen-Stichtse Vecht-Ruimte-voor-ik_SSF2398   Kindercoaching-Ingrid Landmeter-kindercoach-Utrecht-Ruimte-voor-ik_SSF2436

Soms voel je je niet op je gemak of niet fijn en soms ben je verdrietig. Je kunt er tegen op zien om naar school te gaan. Je zou graag op een sport of muziekles gaan maar dat durf je niet goed en daar baal je van. Het kan ook zijn dat je gauw bang bent om iets niet te kunnen, om te falen en dat je daardoor dingen uit de weg gaat die je eigenlijk graag zou willen doen. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld niet zo goed weet hoe je met andere kinderen om moet gaan. Met jou is niks mis: ieder kind is bijzonder en jij dus ook! Wel kan het je helpen als je beter snapt hoe jij in elkaar zit. Dan word je zelfverzekerder en kun je er beter mee omgaan als het een keer tegen zit.

Voor dit soort dingen kun je bij mij terecht!

Meestal praat ik eerst een keer met jou en je ouders samen.
Jouw ouders kennen je natuurlijk erg goed, dus dat helpt vaak. We kunnen vaker samen met je ouders praten als je dat fijn vindt. Sowieso spreek ik met je af dat ik alles wat je aan mij vertelt, alleen aan iemand anders zal vertellen als jij dat goed vindt.

KIEScoaching

Speciaal voor kinderen die te maken hebben met een echtscheiding, bied ik KIEScoaching aan.

KIES coach Maarssen Utrecht

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie

Een KIES groep biedt ruimte aan kinderen om hun ervaring(en) te delen, erkenning en herkenning te vinden, en gesterkt te worden in het omgaan met de veranderingen en de thuissituatie.KIES is een preventief praat-en spelprogramma.
KIES is toegankelijk en van waarde voor alle kinderen in een scheidingssituatie, ongeacht of zij problemen laten zien. KIES biedt een plek waar zij kunnen delen wat er in hun leven gebeurt en in hun hoofd omgaat. Ook wanneer ouders al langer geleden uit elkaar zijn gegaan, is KIES zinvol. In veel gevallen vinden de bijeenkomsten op school plaats. Indien er bij jullie op school nog geen KIES groepen van start gaan, is het ook mogelijk om individuele KIES begeleiding te krijgen of in kleinere groepen buiten schooltijd.
Als kindercoach leer ik kinderen middels dit programma zichzelf serieus te nemen, hun emoties te uiten, duidelijk te zijn ten opzichte van hun ouders en anderen over wat ze vinden of wat ze willen.

Iets voor jou?

Kiescoaching-Utrecht-Ingrid Landmeter-Stichste Vecht-Ruimte-voor-ik_SSF2421   Kiescoaching-Utrecht-Ingrid Landmeter-Stichste Vecht-Ruimte-voor-ik_SSF2386

Meestal gaat het goed met jou: thuis, in de buurt en op school.
Doordat je ouders gaan scheiden of al zijn gescheiden kan het best lastig voor je zijn. Je voelt je dan misschien onzeker over van alles en je weet niet hoe je leven er straks uit gaat zien. Je hebt misschien heel veel vragen over de toekomst en hoe het allemaal gaat als je ouders niet meer bij elkaar wonen. Als je ouders gaan scheiden is het heel normaal dat je over dit soort dingen nadenkt. Behalve met je ouders praten, kan het fijn zijn als er een ander is die naar je luistert en waar je alles tegen kunt zeggen zonder dat je je daarover rot hoeft te voelen.
Het kan heel fijn zijn om er in een KIESgroep op school over te praten met andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.
De KIESgroepen op school begeleid ik altijd samen met een andere KIEScoach.

Individueel?

Het kan ook helpen om een paar keer bij mij als KIEScoach langs te komen. Mijn bedoeling is om je te helpen om beter met de situatie te kunnen omgaan. We praten, maar doen ook spellen en we tekenen of doen iets anders wat jou aanspreekt.  Je leert daardoor bijvoorbeeld dat het heel normaal is wat jij vindt of voelt en ook hoe je dit tegen je ouders kunt zeggen.

 

×