KIEScoaching

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie

Een KIES groep biedt ruimte aan kinderen om hun ervaring(en) te delen, erkenning en herkenning te vinden, en gesterkt te worden in het omgaan met de veranderingen en de thuissituatie.

KIES is een preventief praat-en spelprogramma.
KIES is toegankelijk en van waarde voor alle kinderen in een scheidingssituatie, ongeacht of zij problemen laten zien. KIES biedt een plek waar zij kunnen delen wat er in hun leven gebeurt en in hun hoofd omgaat. Ook wanneer ouders al langer geleden uit elkaar zijn gegaan, is KIES zinvol. In veel gevallen vinden de bijeenkomsten op school plaats. Indien er bij jullie op school nog geen KIES groepen van start gaan, is het ook mogelijk om individuele KIES begeleiding te krijgen of in kleinere groepen buiten schooltijd.
Als kindercoach leer ik kinderen middels dit programma zichzelf serieus te nemen, hun emoties te uiten, duidelijk te zijn ten opzichte van hun ouders en anderen over wat ze vinden of wat ze willen.

Iets voor jou?

Kiescoaching-Utrecht-Ingrid Landmeter-Stichste Vecht-Ruimte-voor-ik_SSF2421   Kiescoaching-Utrecht-Ingrid Landmeter-Stichste Vecht-Ruimte-voor-ik_SSF2386

Meestal gaat het goed met jou: thuis, in de buurt en op school.
Doordat je ouders gaan scheiden of al zijn gescheiden kan het best lastig voor je zijn. Je voelt je dan misschien onzeker over van alles en je weet niet hoe je leven er straks uit gaat zien. Je hebt misschien heel veel vragen over de toekomst en hoe het allemaal gaat als je ouders niet meer bij elkaar wonen.

Als je ouders gaan scheiden is het heel normaal dat je over dit soort dingen nadenkt. Behalve met je ouders praten, kan het fijn zijn als er een ander is die naar je luistert en waar je alles tegen kunt zeggen zonder dat je je daarover rot hoeft te voelen.
Het kan heel fijn zijn om er in een KIESgroep op school over te praten met andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.
De KIESgroepen op school begeleid ik altijd samen met een andere KIEScoach.

Individueel?

Het kan ook helpen om een paar keer bij mij als kindercoach/KIEScoach langs te komen. Mijn bedoeling is om je te helpen om beter met de situatie te kunnen omgaan. We praten, maar doen ook spellen en we tekenen of doen iets anders wat jou aanspreekt.  Je leert daardoor bijvoorbeeld dat het heel normaal is wat jij vindt of voelt en ook hoe je dit tegen je ouders kunt zeggen.